Räägi oma meenutusi seoses viineritega ning võida 2 kg meie ülimaitsvaid päris viinereid.
Meie igatahes seda aega ei mäleta kuna me päris viinerit sõime ning otsustasime otsida välja 300-aasta vanuse originaalretsepti ning valmistada ainult lihast ja parimatest maitseainetest koosnevaid viinereid. Iga ema saab nüüd südamerahus lasta oma lastel süüa viinereid nii palju kui laps jaksab, tõenäoliselt saab nüüd lapse kõht kiiresti täis, sest lisame viinerisse lisaks Eesti sealihale ka tippkvaliteediga lihaveise liha. Tule maitse päris viinerit meie Butcherytes Tartu Kaubamajas ja Rakvere Põhjakeskuses. Mäng kestab ajavahemikus 29.03.2016-3.04.2016
0 Comments
24. veebruar oli Matsimoka jaoks väga eriline päev, kui meid premeeriti pidulikult oma valla inimeste poolt valituna "Aasta tegijaks". Oleme väga tänulikud, et meie tegemisi on märgatud ning peetakse oluliseks, sest pingutame kogu meeskonnaga igapäev, et pakkuda inimestele kvaliteetset ja täisväärtuslikku toitu. Lisaks tahame tänada kõiki meie Matsimoka pere liikmeid, sest igal ühel teist on olnud selle tiitli saamisel oma oluline roll. Te olete meil suurepärased!
Lisaks suurele tunnustusele saime preemiaks valla poolt 1000€, mille otsustasime annetada oma valla tublile EMA'le, Ene Mummi'le. Ene Mumm on naine, kes on avanud oma südame ning koduukse neile lastele, kellel puuduvad hoolitsevad vanemad ning soe kodu. Ene Mumm on siiani oma kodu pakkunud juba 19. lapsele, ilma et ta saaks selle eest palka või lisatoetust. Sügav kummardus meie poolt Ene Mumm, olete eeskujuks ning tuletate meelde, mis on hoolivus, armastus ning kui väärtuslik on kodu! Hindame Teie headust kõrgelt! Matsimoka pere Täna on esmakordselt Eestis disainipäev ning ka meie soovime teha sügava kummarduse Eesti tublidele ja andekatele disaineritele. Meil on hea meel näha, et Eesti disain lõõmab hetkel suuremalt kui kunagi varem!
Kuna meie süda tuksub kaasa nendele tublidele Eesti inimestele, siis saab ka meie uutes Butchery'tes näha väikest osa nende loomingust. Matsimoka pere soovib jõudu ja jaksu kõikidele disaineritele ja nende loomingu edendajatele! Matsimoka Hea eestlane!
Hoidkem au sees meie toidupärandit ning söögem Eesti traditsioonilisi, kohalikust toorainest ja meie enda inimeste poolt valmistatud toiduaineid! Me ei pea silmas ainult Matsimoka tooteid, vaid kõiki Eesti väiketootjaid, sest vaid nii panustame kõik koos Eesti ning toidukultuuri arengusse! Söögem Eesti auks! OÜ Matsimoka on väike pereettevõte Lääne-Virumaal. Ettevõtte alustalal perekond Innol on 34 aasta pikkune (praegu juba kolmas põlvkond) suitsuliha valmistamise kogemus. Eesti esimene Matsimoka Butchery Tartu Kaubamaja ja veebruari lõpul avatav Rakvere Põhjakeskuse butchery on perekonna praeguste teadmiste ja oskuste kulminatsioon. Kogu austuse juures meie perekonna traditsioonide vastu oleme andnud endast parima pakutavate toodete väljatöötamisel ning müügikohtade kujunduse planeerimisel.
Meie suurimaks eesmärgiks on uuesti äratada ellu Eesti traditsioonid lihatoodete valmistamisel ning samal ajal pakkuda ning tutvustada inimestele kvaliteetseid lihatooteid, mille retseptid on pärit vanadest lihakultuurimaadest nagu Itaalia, Saksamaa, Hispaania, Prantsusmaa, Poola jne. Seega soovime me õpetada inimestele, milline on ehtne kvaliteetne toit, mis on valmistatud naturaalsest eestimaisest toorainest ning milles on säilinud kõik vajalikud ja tervislikud toitained. Meie kvaliteetlihapoodides valmivad kohapeal päris salaamid, mille valmistamisel oleme lähtunud peensusteni iidsetest traditsioonidest. Näiteks säilitusainete asemel kasutame purustatud küüslauku, mis on lihamassi loputatud läbi sõela punase veiniga ning askorbiinhappe asemel kasutame jõhvikaid. Leiame, et praegu on Eesti lihakultuuri mõttes „postsovietlikus ajajärgus“. See väljendub asjaolus, et turul domineerivad täielikult välismaised suurtootjad, kes on erastanud kohalikud tööstused. Välismaised omanikud ei ole huvitatud Eestis lihakultuuri arendamisest. Poodides olevates lihatoodetes puudub mitmekesisus – erinevad ettevõtted kasutavad samasuguseid maitseinesegusid, lisaaineid ning tootmisvõtteid. Suurtööstused on spetsialistid seadmete tundmisel kuid mitte toidu alal. Mitmekesisus valitseb pakendites mitte pakendite sisus. Leiame, et suurtööstused on tootmise efektiivistamisel läinud liiga kaugele, s.t. efektiivsuse ja kasumlikkuse parandamisel kannatab märkimisväärselt toidu kvaliteet. Sellest tulenevalt ehitasime eelmisel aastal väikese, kuid kaasaegse tootmishoone. Tootmises kasutame ainult kvaliteetset eestimaist sea- ja lihaveiseliha. Suitsuliha ja suitsuvorstide valmistamisel kasutame naturaalset laagerdust, väga kvaliteetseid maitseaineid, mille jahvatame kohapeal vahetult enne kasutamist, naturaalset eestimaist lepalaastu suitsutamisel. Me ei kasuta mitte kunagi veesidujaid, keemilist laagerdust, soja, jahu, kanamassi jne. Meie valmistatud toodetel säilib nende naturaalsus ja kvaliteet. Loodame, et meie kvaliteetlihapoodide avamisega muutuvad Eesti inimesed toidu osas teadlikumaks ning tekib ka teisi kohalikke ettevõtteid, kes toodavad kvaliteetseid lihatooteid ning lisavad sellega Eesti elule värvi ja kvaliteeti. Pöörakem kõik koos pilgud meie tugevama soo esindajate poole ning meie mehemürakate tervisele. Mees on ju tugevuse ja töökuse sümboliks - mees pidavat minema aastatega aina paremaks, nagu üks hea vein. Kuid selleks, et minna paremaks, peab tõeline mees suhtuma enda tervisesse lugupidavalt.
KUIDAS SUHTUB TÕELINE MEES OMA TERVISESSE? Tõeline mees sööb kvaliteetset toitu, tarbib mõõdukalt alkoholi, teeb sporti ja käib regulaarselt artsi juures oma tervist kontrollimas. Vot selline on üks tõeline mees! FAKTID, NEED KURVAD FAKTID..... Meie ühiskonnas teab enamik inimesi, kui tõsine haigus on rinnavähk. Kuid kas teate ka seda, et Eestis sureb mehi eesnäärmevähki rohkem, kui naisi rinna-ja emakakaelavähki kokku? MIS ON MOVEMBER? Movember on ülemaailmne heategevuslik liikumine, mille eesmärgiks on muuta hoiakut, et mees peab olema „tõeline mees“ ning et regulaarne arstlik kontroll ja tervislikud eluviisid on vaid nõrkade pärusmaa. Mehed saavad antud teemat toetadada ja propageerida, kasvatades terve novembrikuu vuntse või habet. Matsimoka pere soovib samuti pöörata tähelepanu meeste terviseteema olulisusele ning panustada omalt poolt antud liikumisse. Selleks jagame meestele (vabandage daamid!) iga ostuga kaasa flaieri, mille ettenäitamisel saab terve novembrikuu jooksul uue ostu pealt 5% hinnasoodustust! Mees, hoia oma tervist ja söö kvaliteetseid lihatooteid! Matsimoka armastab küüslauku! Miks peaksid ka Sina küüslauku armastama, vastused on siin!
KÜÜSLAUK KAITSEB VIIRUSTE EEST: Külmetushaiguste põhjuseks on peaaegu 200 viirust. Viirusevastane ühend allicin aitab ravida neid külmetushaigusi põhjustavaid viiruseid. Külmetuse esimeste märkide saabudes kas närida 4 küünt toorest küüslauku või lisada need oma supi sisse. KÜÜSLAUK ON LOODUSLIK ANTIBIOOTIKUM: Väävli aktiivne toimeaine allicin on tuntud oma antibiootikumi omaduste poolest. Seda kemikaali toodetakse, kui küüslauku kas hakkida või närida. Allicin mitte ainult tapab mikroobe, vaid ka pärsib organismis nende arengut – 1mg allicini tõhusus võrdub 15 standard ühiku penitsilliiniga. KÜÜSKAUK ON IMMUUNSUSE KÄIVITI: Antioksüdandi omadustega küüslauk aitab säilitada immuunsüsteemi. Tema toime aktiviseerib organismis selliseid immuunsüsteemi rakke nagu T-lümfotsüüte ja makrofaage, mis aitavad tugevdada organismi kaitsevõimet. KÜÜSLAUGI SÖÖMINE VÄHENDAB SÜDAME-VERESOONKONNA HAIGUSTESSE HAIGESTUMIST: Üheks küüslaugu kasulikumaks omaduseks on tema põletikuvastane toime. On teada, et ta kaitseb veresoonte põletiku ning oksüdatiivse stressi eest. Reaktiivse hapniku molekulid põhjustavad limaskesta veresoonte kahjustumist, mis suurendab meie keha riski haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse, näiteks ateroskleroosi ja infarkti, samuti oksüdatiivne kahju võib põhjustada ka põletikke ja veresoonte ummistumist – seda probleemi aitab lahendada küüslaugus sisalduvad ainulaadsed väävliühendid. KÜÜSLAUGU PIDEV SÖÖMINE HOIAB ÄRA VÄHKi: Küüslauk liigitatakse vähivastase toidu hulka ja on avastatud tema kasulikkus, ravides peaaegu kõiki vähivorme, va eesnäärme- ja rinnavähki, kui teda võtta iga päev. Kui küüslauku võetakse ainult paar korda nädalas, siis ta ravib ainult kahte tüüpi vähki – neeru- ja pärasoolevähki. KÜÜSLAUK ANNAB TOIDULE SUUREPÄRASE MAITSE: Matsimoka küüslauguga täissuitsuvorstis, küüslaugu pekis ja ka Krakowska vosrtis leiab rohkelt värsket Eesti küüslauku, mis annab toodetele suurepärase maitseelamuse. Matsimoka lihameister Aivar on suitsuliha ja suitsuvorsti valmistanud juba üle kolmekümne aasta. Liha suitsutamise oskusi õppis ta oma isalt Koidult, kes on mitmendat põlve talupoeg Virumaal.
Kaheksakümnendatel viis Aivar suitsuliha müügiks Venemaale Karjalasse. Kui Nõukogude Liit lagunes sai Matsimoka suitsuliha osta turgudelt. Alates 2006ndastaastast müüs Aivar koos poegade Jani ja Steniga suitsuliha Eestimaa laatadel. Seal oma tooteid pakkudes on perekond Inno saanud uskumatult palju positiivset tagasisidet. Klientide innustavatest sõnadest on süttinud perekond Innodel idee rajada väike suitsukoda, et pakkuda ehedaid ja naturaalseid suitsulihatooteid ka suuremale hulgale inimestele. Peale 8 aastat planeerimist ja raha säästmist valmiski 2015 aastal Matsimoka suitsukoda Huljal, kus valmivad igal nädalal värsked suitsulihatooted. Perepojad ja tublid abilised pakuvad neid hoole ja armastusega valminud suitsulihatooteid linnarahvale Rakvere Põhjakeskuses, Tartu Eedeni Kaubanduskeskuses, Mustika Kaubanduskeskuses ning endiselt erinevatel Eestimaa laatadel. Ülikoolis toidutehnoloogi eriala omandanud perepoeg Sten räägib: “Suitsukoda rajades puutusime palju kokku arvamusega, et ilma veesidujate, maitsetugevdajate, fosfaadi ja muu seesugusega ei ole võimalik Eestis konkureerida.” Veel, lisab Sten: “Mulle üritati selgeks teha, et Eesti inimesed on viimase 20 aasta jooksul lisaainetega nii ära harjutatud, et naturaalsete maitsetega enam turul läbi ei löö!" Matsimoka pere kindel plaan on kõik need arvamused ümber lükata ning näidata, et Eestis on endiselt koht ka naturaalsetel ning kvaliteetsetel lihatoodetel. Matsimoka südameasjaks on teha Eesti, miks mitte ka maailma parimaid suitsuvorste ja suitsuliha. Selle saavutamiseks on nad oma pilgud pööranud minevikku ning võtnud kasutusele need retseptid, mis on põlvest põlve peretraditsioonidega edasi antud ning esivanemate poolt palavalt armastatud. Meil on hea meel teatada, et meil on uus toode Bratwurst ehk maakeeli ahjuvorst.
Inspiratsiooni saime Bratwursti retsepti valmistamiseks selle aasta alguses Saksamaal toimunud suurimalt toidumessilt Grüne Wochelt. Bratwursti on sadu erinevaid variante, meie valisime välja retsepti, mis koosneb suurematest sealiha tükkidest, on väherasvane ning maitsestatakse musta pipra, muskaatpähkli, koriandri ning värske küüslauguga. Sakslased söövad sellist vorsti hommikuks, lõunaks ja õhtuks, sest vorsti saab keeta, praadida, ahjus küpsetada ning maitseb suurepäraselt ka külmal kujul. Bratwursti on nüüd võimalik osta kõikides meie müügikohtadest ja laatadelt, kus me osaleme. Söögem nagu sakslased! |